2. april 2024 09:06

Bogdanović ubacio 20 poena Čikagu, pa se "sukobio" sa trenerom, Micić 13 poena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bogdanović ubacio 20 poena Čikagu, pa se "sukobio" sa trenerom, Micić 13 poena

Foto: AP Photo/Nam Y. Huh

ČIKAGO  - Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa 20 poena predvodio je Atlantu do pobede u Čikagu 113:101, a meč NBA lige obeležio je njegov "sukob" sa trenerom Kvinom Snajderom.

U finišu utakmice tokom tajm-auta Bogdanović je bacio flašicu vode na pod, a potom ušao u raspravu sa trenerom i "uneo mu se u lice".

Ipak, posle pobede obojica su "spustili loptu", objasnili da je sve bilo u žaru utakmice i da je to za njih normalna stvar.

Bogdanović je imao samo jedan promašaj iz igre za 34 minuta na parketu, a uz 20 poena dodao je četiri skoka i šest asistencija.

Šarlot je poražen od Bostona 118:104, a Vasilije Micić je imao 13 poena, devet asistencija i dva skoka, za 37 minuta.

Aleksej Pokuševski je za 16 minuta zabeležio tri poena, četiri skoka i dve asistencije.

Rezultati: Šarlot - Boston 104:118, Detroit - Memfis 108:110, Indijana - Bruklin 133:111, Orlando - Portland 104:103, Čikago - Atlanta 101:113, Nju Orleans - Feniks 111:124.

Bogdanović: Očekujem spektakl protiv SAD na OI, ali prvo da završimo sezonu

Očekujem spektakl protiv Amerikanaca na Olimpijskim igrama, međutim taj susret je još uvek daleko, a ja sam glavom u NBA i trudim se da na što bolji način privedem sezonu kraju, rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović.

"U kontaktu sam sa Pešićem i saigračima i kada se završi sezona fokusiraćemo se na reprezentaciju", istakao je Bogdanović za RTS.

On je prethodne noći sa 20 poena predvodio Atlantu do pobede u Čikagu (113:101). "Drago mi je da smo pobedili i da sam odigrao dobar meč. Trudimo se da igramo dobro, svaki meč nam je bitan i pruža novu priliku za dokazivanje. Trenutno teško možemo da ispadnemo iz plej-ina, ali bismo mogli da dođemo do devete pozicije".

Bogdanović ove sezone prosečno beleži 17 poena.

"Nadam se da ovo neće biti moja najbolja sezona i da ću nastaviti da napredujem. Mada, draža mi je sezona kada smo igrali finale konferencije, pre svega zbog većeg broja pobeda i uspeha ekipe, a i tada mi je poenterski učinak bio sličan", poručio je Bogdanović.