3. april 2024 14:23

Janis Sferopulos: Motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo Olimpijakos

Izvor: TANJUG

podeli vest

Janis Sferopulos: Motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo Olimpijakos

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da njegovim igračima ne sme da manjka motivacije i da je želja svih da sutra pobede Olimpijakos.

"Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sad se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku", rekao je Sferopulos koji je imao brojne kadrovske probleme u prethodnim utakmicama, ali su se u ponedeljak u pobedi nad Studentskim centrom vratili u tim Jago dos Santos i Miloš Teodosić.

Zvezda u meču 33. kola Evrolige dočekuje Olimpijakos u četvrtak od 19 časova u Areni. Utakmica nema takmičarski značaj za Zvezdu koja će bez obzira na učinak u poslednje dve utakmice ostati na poziciji broj 16, ali trener Sferopulos želi pobedu protiv kluba u kojem je bio trener od 2014. do 2018. godine.

"Sigurno kad igrate protiv bivšeg kluba, to je drugačija utakmica od svih ostalih. Ne možete da izbrišete sve što ste tamo uradili. Ali sad sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da sutra pobedimo", dodao je Sferopulos tokom obraćanja medijima.

Svestan je grčki stručnjak kvaliteta Olimpijakosa koji je trenutno šesti sa pobedom više od Makabija i želi da obezbedi direktan plasman u plej-of, pošto sedmoplasirani mora da ogra plej-in.

"Igraju veoma dobro na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probleme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minuta mogu da reše meč u svoju korist", zaključio je Sferopulos i dodao da Trej Tompkins još nije spreman da debituje za Zvezdu, ali je istakao i da će Amerikanac biti spreman za dva-tri dana.