16. april 2024 19:47

Američki košarkaš Blejk Grifin zvanično završio igračku karijeru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Američki košarkaš Blejk Grifin zvanično završio igračku karijeru

Foto: AP Photo, File/Jae C. Hong

BOSTON - Američki košarkaš Blejk Grifin saopštio je danas da je zvanično završio igračku karijeru.

Grifin (35) je svoju odluku saopštio na društvenim mrežama. On je u saopštenju istakao da je zahvalan na dugoj i uspešnoj karijeri.

"Zahvalan sam na svakom pojedinačnom trenutku - ne samo na dobrim: pobedama, nagradama, zakucavanjima, nezaboravnom vremenu provedenom sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima... Moram da odam priznanje mojim roditeljima, Tomiju i Gejl, mom bratu Tejloru, na bezrezervnoj podršci. Na kraju mom agentu Semu Goldfederu, koji je bio moj glas razuma... Hvala vam", napisao je Grifin na svom Instagram nalogu.

Grifin je 2009. godine izabran kao prvi pik na NBA draftu od strane Los Anđeles Klipersa. On je od 2009. do 2018. godine bio član LA Klipersa.

Grifin je potom nastupao za Bruklin, Detroit i Boston. On je poslednji put nastupio u sezoni 2022/2023. za ekipu Bostona.

Grifin je šest puta igrao na Ol-star mečevima NBA lige. On je u NBA ligi ukupno odigrao 765 utakmica, a prosečno je postizao 19 poena i imao je osam asistencija i četiri asistencije po meču.