30. jun 2023 13:39

Gvideti: Moramo da pobedimo Dominikansku Republiku i Bugarsku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gvideti: Moramo da pobedimo Dominikansku Republiku i Bugarsku

Foto: shutterstock.com/Paolo Bona, ilustracija

SUVONA - Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti izjavio je nakon meča sa Nemačkom, da njegov tim mora da i u mečevima sa Dominikanskom Republikom i Bugarskom dođe do pobeda.

Odbojkašice Srbije pobedile su danas selekciju Nemačke sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16 i 30:28) u drugom meču treće sedmice Lige nacija.

"Lako smo dobili prvi set i nakon toga previše opušteno ušli u drugi set. Dali smo im priliku da iskoriste naše greške. U narednim setovima uspeli smo da izdržimo njihove promene u sastavu. Tijana Bošković i Ana Uzelac su u prelomnim momentima donele ekipi bitne poene. Očekuju nas mečevi sa Dominikanom i Bugarskom. Dominikanska republika može da odigra ili jako dobro ili jako loše. Mogu da budu jako opasni, mi moramo da pobedimo u oba meča. Skoro sve je u našim rukama", istakao je Gvideti.

Korektor Srbije Tijana Bošković dodaje da je utakmica bila izuzetno teška.

"Reprezentacija Nemačke iz utakmice u utakmicu igra sve bolje ali mi smo hteli pobedu. Sada smo bliže našem cilju, a to je finalni turnir u Teksasu. Ostaje nam da se odmorimo i pripremimo za novu utakmicu koja je na programu za manje od 24 sata. Dominikanska Republika uvek igra isto, konstantne su. Znamo šta da očekujemo od njih", izjavila je Tijana Bošković.

Primač servisa nacionalne selekcije Aleksandara Uzelac istakla je da su se u timu trudili da igraju na što višem nivou tokom cele utakmice.

"Mislim da smo pružile maksimalan otpor i čestitala bih mojim devojkama. Ostaje nam borba za finalni turnir i sigurna sam da ćemo uspeti da odemo tamo. Neverovatan je osećaj igrati sa legendama svetske odbojke u timu. Uživala sam tokom svake sekunde na terenu", zaključila je mlada odbojkašica.