12. jul 2023 13:49

Selektor Gvideti odredio širi spisak igračica za pripreme za Evropsko prvenstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selektor Gvideti odredio širi spisak igračica za pripreme za Evropsko prvenstvo

Foto: Shuetterstock.com/zieusin, ilustracija

BEOGRAD - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti objavio je spisak od 17 igračica koje će voditi na pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, na spisku su: Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić. Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica. Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić. Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić. Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Aktuelne vicešampionke Evrope počeće u petak 14. jula pripreme za 33. Evropsko prvenstvo (od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji) i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. (od 16. do 24. septembra). Za ponedeljak, 17. jul je zakazan polazak na Pale gde će se obaviti bazični deo priprema. Đovani Gvideti, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, na pripreme je pozvao 17 igračica.

Srbija će prvi meč na EP odigrati 18. avgusta protiv Ukrajine, drugi 20. avgusta protiv Slovenije, a treći 21. avgusta protiv Poljske, sva tri od 17.00 časova. Seniorke Srbije će četvrti meč u Gentu odigrati protiv Mađarske 23. avgusta od 20.00 časova, a peti 24. avgusta protiv Belgije od 20.00 časova.

Kad su u pitanju kvalifikacije za OI, reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Kini. Plasman u Pariz obezbediće dve prvoplasirane selekcije.