28. avgust 2023 20:01

Gvideti: Ekipa je tokom meča imala dobar pristup

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gvideti: Ekipa je tokom meča imala dobar pristup

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BRISEL - Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti izjavio je danas, posle plasmana u četvrtfinale, da je cela ekipa imala dobar pristup tokom meča.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Briselu u osmini finala pobedila selekciju Švedske sa 3:0, po setovima 25:17, 25:13, 25:16.

"Očekivao sam da možemo da pobedimo 3:0, jer je naš tim sigurno jači od Švedske. Ali, nisam očekivao tako lako. Ekipa je imala dobar pristup, odlično je igrala u bloku i odbrani. Šveđankama je bilo teško da ostanu u meču, jer je svaki napad bio uhvaćen. Bilo je lepo za mene videti to", rekao je Gvideti.

"Sad se okrećemo sledećoj utakmici, koja je veoma važna. Ne znamo još protivnike. Imamo jedan dan za oporavak i za pripremu, to je dobro, ali ne i dovoljno. Ipak, tako je i našem rivalu, tako da ne možemo da se žalimo", istakao je Gvideti, a prenosi Mocartsport.

Odbojkašica Srbije Bianka Buša dodaje da im je bilo važno da budu prve u grupi.

"Bitno je da smo nastavili dobro da igramo u kontinuitetu, da se pobede ređaju. Danas smo odigrale dobar meč. Sad je važno igrati dobro, jer su utakmice na ispadanje. Sledeći meč je četvrtfinale, sigurno najbitniji. Svejedno nam je ko će biti protivnik, nikoga ne priželjkujemo. Nama je važno da mi dobro odigramo, da nametnemo naš ritam, onda će sve biti okej", zaključila je Buša.