24. septembar 2023 18:35

Gvideti: Leto je bilo puno pozitivne energije, srećni smo što ćemo igrati na OI

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gvideti: Leto je bilo puno pozitivne energije, srećni smo što ćemo igrati na OI

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

NINGBO - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izjavio je danas da je zadovoljan igrom na meču protiv Kine i dodao da je ponosan na ceo tim, koji je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Odbojkašice Srbije su još juče kolo pre kraja kvalifikacija izborile plasman na OI. Srbija je danas u poslednjem kolu kvalifikacija u Ningbou poražena od Kine rezultatom 3:1, po setovima 23:25, 25:22, 25:14 i 25:22. Ovaj meč je bio bez rezultatskog značaja.

"Ovo je bila jedna zanimljiva utakmica, dao sam više prostora odbojkašicama, koje su igrale nešto manje na ovom turniru. Pokazale su svoju snagu i svoju vrednost, bili smo vrlo blizu pobede. Igrali smo na skoro istom nivou kao Kina i veoma sam srećan zbog takvog meča", rekao je Gvideti za zvanični Instagram nalog OSS.

On je podsetio da su odbojkašice Srbije imale izuzetno naporno leto.

"Mislim da je leto bilo puno pozitivne energije. Naravno, počeli smo veoma kasno da se pripremamo za Ligu nacija. Za to takmičenje nismo bili spremni, ali na kraju smo ostvarili dva naša najveća cilja - igrali smo finale Evropskog prvenstva i kvalifikovali smo se za OI", naveo je selektor Srbije.

Gvideti je istakao da je ponosan na to kako je ekipa napredovala.

"Sve je novo za mene, kao i za igračice i moramo mnogo bolje da se poznajemo međusobno. Moramo da naučimo kako da funkcionišemo zajedno, ali mislim da je sve ovo bio odličan početak. Postoji jedna rečenica pisca Robina Šarme, koju ja volim mnogo, a koja kaže: 'Svaka promena je na početku teška, zamršena u sredini, a predivna na kraju'. Kraj ove sezone je bio dobar, ali želimo bolje sledeće godine. Zaista smo srećni što ćemo biti u Parizu sledeće godine", zaključio je Gvideti.