27. decembar 2022 20:43

Italijan Đovani Gvideti novi je selektor odbojkašica Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Italijan Đovani Gvideti novi je selektor odbojkašica Srbije

Foto: Shutterstock.com/EvrenKalinbacak, arhiva

BEOGRAD - Italijanski trener Đovani Gvideti novi je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

Gvideti je prihvatio da bude selektor Srbije posle razgovora sa potpredsednicom Odbojkaškog saveza Srbije Jelenom Nikolić i generalnim sekretarom OSS Ivanom Kneževićem, preneo je danas Sportklub.

Gvideti će na mestu selektora Srbije zameniti zemljaka Danijelea Santarelija, koji je ranije danas prihvatio da bude novi selektor odbojkašica Turske.

Gvideti: Zahvalan sam na šansi da vodim ovaj neverovatan tim

Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Italijan Đovani Gvideti, izjavio je večeras da je počastvovan što je imenovan na ovu funkciju.

Odbojkaški savez Srbije saopštio je da će Gvideti da zameni sunarodnika Danijelea Santorelija, koji je preuzeo selekciju Turske.

Gvideti je aktuelni trener turskog Vakfibanka iz Istanbula. Ugovorom je predviđeno da italijanski stručnjak ostane na klupi odbojkašica Srbije do kraja 2024. godine.

Bila mi je čast da budem selektor odbojkašica Srbije

Italijanski trener Danijele Santareli izjavio je da mu je bila čast da bude selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

Santareli je ranije danas podneo mesto selektora Srbije, pošto je odlučio da preuzme žensku odbojkašku reprezentaciju Turske.

"Želim da vam kažem da mi je bila čast da budem selektor ženske reprezentacije Srbije. Da radim za ovu zemlju i sjajne ljude u Srbiji. Ono što smo uradili ovog leta je bilo neverovatno. Osvojili smo važan trofej, još jednu važnu medalju. I proveli smo zajedno neverovatno leto koje neću zaboraviti do kraja života. Bila je prvilegija da budem trener ovog tima, ovih igračica i ove reprezentacije. Ponekad u životu nešto može da se desi i ljudi se raziđu. Ali, ne znamo šta nosi budućnost. Možda ćemo se ponovo sresti", rekao je Santareli, preneo je "Sportklub".