8. novembar 2023 19:13

Odbojkašice Zvezde protiv TENT-a, Ub sa Jedinstvom u polufinalu Kupa Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odbojkašice Zvezde protiv TENT-a, Ub sa Jedinstvom u polufinalu Kupa Srbije

Foto: Shutterstock.com/TatnattanPhotos, ilustracija

NOVI SAD - Odbojkašice Crvene zvezde igraće protiv obrenovačkog TENT-a, dok će se Ub sastati sa Jedinstvom iz Stare Pazove, odlučeno je večeras žrebom u Novom Sadu, saopštio je OSS.

Žreb je obavljen u maloj sali SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, pre početka utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša između Vojvodine i Crvene zvezde.

Žrebom je rukovodio Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS, a parove polufinala su odredili Nikola Rosić, generalni direktor Crvene zvezde i Jovica Cvetković, sportski direktor Crvene zvezde.

Prvi mečevi polufinala Kupa Srbije biće odigrani 22. novembra, a domaćini će biti odbojkašice Crvene zvezde i Uba. Revanši će biti odigrani 13. decembra.

OSS podseća da se po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu igraju dve utakmice.

"U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni 'zlatni set', koji određuje konačnog pobednika polufinala", navode iz OSS.

Trofej u Kupu Srbije brane odbojkašice Uba, koje su prošle sezone u finalu pobedile Jedinstvo 3:2, po setovima 25:27, 19:25, 25:23, 25:23, 15:12.