24. februar 2023 16:51

Tijana Bošković i Zurabi Datunašvili najbolji u izboru sportskih novinara

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/IVICA VESELINOV

BEOGRAD - Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković i svetski šampion u rvanju Zurabi Datunašvili proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2022. godini u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara.

Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljene su i godišnje novinarske nagrade.

Zlatni mikrofon pripao je Milošu Krivokapiću (RTS), a Zlatno pero je Branko Spasojević (Sport klub).

Nagradu Zlatna kamera dobio je Senad Župljanin fotograf iz Novog Pazara, a nagradu "Branka Prelević" Milena Kovačević (Vesti).

Priznanje za ekskluzivni TV prilog, intervjue sa NBA zvezdama, dobili su novinari Arene sport Dejan Karović i Milan Caković, dok je Aleksandar Miletić nagrađen za najbolju televizijsku priču "S ljubavlju iz Fuenlabrade" i izdavački poduhvat u elektronskim medijima "Najlepši dan života".

Predrag Bajić i studenti fakulteta za sport nagrađeni su za knjigu "Biti četvrti kao izdavački poduhvat u pisanim medijima, a dopisnik godine je Dušan Jocić (Mozzart sport" iz Niša.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Stefan Tanasić (Mozzart sport), a u elektronskim medijima David Radanović (Arena sport).

Reportažu godine "Najbliži životu od svih ljudi" o navijačima Argentine u Kataru napisao je Aleksandar Gligorić (Mozzart sport), dok je za ekskluzivnu vest "Pešić precrtao Teodosića" nagrađen Đorđe Matić (Mozzart sport).

Nagrade za životno delo dobili su Ratko Pavlović (Politika), Vojin Veličković (Sportski žurnal), Mihajlo Antić (Sportski žurnal, fotograf), Miroslav Nešić (Radio Beograd) i posthumno Vlastimir Ignjatović (Sport) i Petar Lazović (RTS).

Nagrađene su pozdravili državni sekretar za sport Marko Kešelj i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, a svečanosti su prisustvovale brojne kolege.