16. jun 2023 20:21

Gradonačelnik Novog Sada primio delegaciju Rukometnog kluba Vojvodina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada primio delegaciju Rukometnog kluba Vojvodina

Foto: TANJUG/KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/ VLADIMIR ZUBAC

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su danas u novosadskoj Gradskoj kući igrače i upravu Rukometnog kluba „Vojvodina“ povodom ostvarenih rezultata i osvojena tri trofeja u prethodnoj sezoni.

''Danas sa nama su istinski šampioni, rukometaši „Vojvodine“, sa sezonom u kojoj je ostvaren najveći uspeh Rukometnog kluba „Vojvodina“ od njegovog osnivanja – osvojena su tri pehara. Najznačajniji rezultat, koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriju rukometa u Srbiji i Novom Sadu, jeste osvajanje EHF Evropskog kupa, pored deset uzastopnih titula državnog prvaka i osvajanje Svesrpskog kupa'', izjavio je gradonačelnik Đurić.

Đurić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, dodao da su svi članovi ekipe pokazali hrabrost, timski duh i da pobeđuju kada je najteže, uz sve povrede koje su ih pratile tokom sezone.

''Naredne godine očekujemo učešće u EHF Ligi Evrope, koje je drugo po važnosti takmičenje u rukometu, a predstavlja šansu i priliku da se igrači oprobaju igrajući sa evropskim klubovima iz Španije, Francuske i Nemačke'', izjavio je gradonačelnik Đurić.

U ime svih Novosađana i u svoje lično ime čestitao bih još jednom rukovodstvu, stručnom štabu i onim najvažnijima - igračima na ostvarenim uspesima, dodao je gradonačelnik.

Predsednik Rukometnog kluba ''Vojvodina'' Dušan Bajatović i kapiten Miljan Vukovljak, zahvalili su gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na podršci koju pružaju klubu, ali i pokroviteljima i sponzorima iz privrede, uz poruku da se tim koji pobeđuje neće menjati, a da su ostvareni rezultati kruna rada sportista.

Grad Novi Sad je, kako se navodi u saopštenju, odavno prepoznao koliko je važno stvoriti dobar i podsticajan ambijent za naše sportiste, te se tako i rukometni sport afirmiše kroz mnoge programe.

U poslednje tri godine za Rukometni klub „Vojvodina“ Grad je izdvojio 67,5 miliona dinara iz Budžeta, dodaje se u saopštenju.