26. jun 2023 15:15

Bokseri Novog Pazara osvojili Regionalnu ligu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bokseri Novog Pazara osvojili Regionalnu ligu

Foto: BK "NOVI PAZAR"

NOVI PAZAR - Bokserski klub Novi Pazar osvojio je Regionalnu ligu, pošto je trijumfovao u plej-ofu sa 72 boda, saopštio je BSS.

Novi Pazar je do trofeja stigao posle dvodnevnog takmičenja u finalu plej-ofa, koje je održano u Sportskoj dvorani Pendik u Novom Pazaru. U finalu plej-ofa su pored Novog Pazara učestvovali i bokseri Sombora, Slavije i Loznice.

Novi Pazar je na kraju osvojio prvo mesto sa 72 boda, dok je Sombor drugi sa 33. Treća je bila Slavija iz Banjaluke sa 32 poena, dok je Loznica osvojila samo 14.

Ovogodišnju Regionalnu ligu činilo je deset bokserskih klubova i to: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banjaluka), Sveti Donat (Zadar), Maribor i Željezničar (Sarajevo).

Novi Pazar je bio najbolji i posle osnovnog dela sezone, u kojem je održano sedam kola.

"Neizmerno smo ponosni na naše boksere, na istorijski uspeh kluba koji do sada nikada nije bio na mestu klupskog šampiona. Posebno raduje činjenica da je ova titula regionalna i da smo u ovoj sezoni pokazali apsolutnu dominaciju i kvalitet. BK Novi Pazar nastavlja dalje još jačim tempom rad na igradnji kluba koji će biti sinonim za plemenitu veštinu ne samo u našoj zemlji, već u regiji. Za samo dve godine napravili smo jak, kompaktan tim koji može da parira i pobedi svakog. Trofej regionalnog šampiona daje nam vetar u leđa da nastavimo misiju koju smo započeli, da se neprestano razvijamo i jačamo jer to zaslužuje i naš grad i plemenita veština Srbije", rekao je sportski direktor BK Novi Pazar Selver Lekpek, preneo je BSS.