17. avgust 2023 13:21

Komunalna olimpijada Srbije 28. put zaredom biće održana u Budvi od 4. do 10. septembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Komunalna olimpijada Srbije 28. put zaredom biće održana u Budvi od 4. do 10. septembra

Foto: TANJUG/MARIJA IVANOVIĆ

BEOGRAD - Radno-sportska takmičenja komunalaca Srbije biće održana 28. put zaredom, ove godine od 4. do 10. septembra, na dobro poznatoj lokaciji - u Budvi, u Crnoj Gori.

Kako su saopštili organizatori, Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije uspeva da napravi ozbiljno sportsko takmičenje, pa otuda i naziv Komunalna olimpijada.

Više od 1.500 zaposlenih takmičara, kao i svake godine, ovog leta na terenima na crnogorskom primorju, takmičiće se u 18 muških sportskih disciplina, 17 sportskih disciplina za dame, u pet radnih disciplina, kao i četiri zabavne kategorije.

Sportska borba će se voditi za 48 pehara i 744 medalje.

Da bi umanjili prednost beogradskih preduzeća, organizatori su omogućili da preduzeća iz drugih gradova mogu formirati zajedničke timove na nivou lokalne samouprave i time naprave jaču ekipu i budu konkurentniji.

Žrebanje kolektivnih sportova biće održano 22. avgusta u 10 sati u Domu sindikata.

"Pored veoma kvalitetnog sportskog takmičenja, dobre horizontalne saradnje između preduzeća komunalne privrede Srbije, jedan od ciljeva ovakvih manifestacija jeste i tematski dobro organizovan Okrugli sto, a posebno jer se u 2023. godini pristupilo donošenju Zakona o izmenama zakona o komunalnoj delatnosti Srbije iz kojih proističu razni podzakonski akti, koji značajno utiču na poslovanje komunalaca. Po tim pitanjima Sindikat komunalaca ima dobru saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture", istakao je predsednik Sindikata Aleksandar Radojević.