29. oktobar 2023 09:40

Fjuri: Nganu je bolji bokser nego što sam mislio, moram da odložim meč sa Usikom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fjuri: Nganu je bolji bokser nego što sam mislio, moram da odložim meč sa Usikom

Foto: shutterstock.com/FOTOKITA, ilustracija

RIJAD - Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je danas da će pokušati da odloži meč protiv Ukrajinca Aleksandra Usika za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji, prenosi TNT sports.

Fjuri je noćas u Rijadu posle 10 rundi savladao nekadašnjeg UFC šampiona Kamerunca Frensisa Nganua odlukom sudija. Fjuri je ušao kao favorit u ovaj duel, pošto je Nganuu ovo bila prva profesionalna borba u boksu. Kamerunac je u trećoj rundi poslao na pod britanskog boksera, koji je uspeo da se oporavi i da na kraju pobedi.

Britanski mediji navode da bi Fjuri trebalo da ove borbe da zaradi skoro 60 miliona evra, dok će Nganu da inkasira oko 10 miliona evra. Meč u Rijadu, između ostalih, gledali su nekadašnji fudbaleri Ronaldo, Luis Figo, Rio Ferdinand, kao i MMA borac Konor Mekgregor.

"Frensis je odličan borac snažnog udarca. Bolji je bokser nego što smo mislili. Iznenadio me je svojim čudnim stilom, stajao je dalje od mene, čekao udarce i pokušavao je da mi kontrira. Dobar je borac koji mi je pružio jedan od najtežih mečeva u poslednjih 10 godina. Ne znam da li je bilo blizu, ali najvažnije je da sam pobedio", rekao je Fjuri posle meča.

Fjuri se posle meča sa susreo se Ukrajincem Aleksandrom Usikom. Fjuri je šampion u teškoj kategoriji u WBC kategoriji, a Usik ima IBF, WBA i WBO pojaseve. Fjuri i Usik su ranije dogovorili da borba bude održana 23. decembra u Rijadu.

"Sada moram da se odmorim, dobro odmorim i analiziram šta dalje. Meč sa Usikom moraću da pomerim", naglasio je Fjuri.

Usik je istakao da jedva čeka meč sa britanskim bokserom.

"Biću spreman za 23. decembar, biću spreman", istakao je Ukrajinac.