4. decembar 2023 12:47

Aleksandra Perišić: Zlatna medalja na Olimpijskim igrama mi je životni san

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandra Perišić: Zlatna medalja na Olimpijskim igrama mi je životni san

Foto: Shutterstock.com/Master1305, ilustracija

BEOGRAD - Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić overila je vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine pošto je na finalnom Gran priju u Mančesteru osvojila četvrtu poziciju.

Perišić je naša prva tekvondistkinja koja je overila vizu za Olimpijske igre naredne godine čime je zvanično postala 51. član našeg olimpijskog tima.

"Biti deo tima Srbije za Pariz 2024. je ostvarenje jednog dela sna koji ću, nadam se, zaokružiti medaljom na samim igrama. Cela sledeća sezona će biti usmerena ka tom nastupu i nadam se ispunjenju mog najvećeg životnog sna, a to je zlatna medalja na Olimpijskim igrama", rekla je Perišić.

Mlada, 21-godišnja tekvondistkinja iz beogradskog tima Azija je na završnom Gran priju sezone osvojila četvrto mesto u kategoriji do 67 kilograma. Na turniru je ostvarila dva trijumfa. Prvo je savladala kineskinju Jie Song sa 2:0, potom i Rut Gbagbi iz Obale Slonovače istim rezultatom. Onda je u polufinalu izgubila od kineskinje Mengju Žang sa 2:0, a u borbi za treće mesto od Jordanke Julijane Al Sadek istim rezultatom.

"Nažalost nisam uspela da dođem do te toliko željene medalje što mi je baš teško palo. Nedostajalo je fokusa u poslednjoj borbi i na kraju mi je izmakla medalja za dlaku."

Uz Aleksandru Perišić je Petra Butala, njen trener, koja naglašava da je uprkos četvrtom mestu u Mančesteru, glavni cilj ostvaren.

"Ovo je bila teška sezona sa mnogo turnira i došle smo na ovaj finalni Gran pri da overimo vizu i uzmemo medalju. Nažalost, nismo uspele da stignemo do medalje što nas je rastužilo ali glavni cilj je ostvaren i osvojile smo kvotu za Pariz i službeno postale deo tima Srbija za predstojeće Olimpijske igre", kaže Butala i dodaje da sledi kratka pauza, a onda pripreme za Pariz naredne godine.

"Dobiće kratku pauzu da se odmori od svega. Onda sledi povratak u salu jer se snovi ne ostvaruju sami od sebe a težak rad nam nije stran. Iskreno, jedva čekamo sve što nam dolazi", zaključila je Butala u razgovoru za Tanjug.

Za Aleksandru Perišić, Igre u Parizu biće njene prve u karijeri. Ove sezone, najveći rezultat joj je bio osvajanje zlatne medalje na Gran priju u kineskom Taijuanu.