10. januar 2024 22:02

Stevanović: Izuzetno teška utakmica, Mađari i mi se znamo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stevanović: Izuzetno teška utakmica, Mađari i mi se znamo

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

ZAGREB - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je nakon meča sa Francuskom, da je njegov tim odigrao jako tešku utakmicu, kao i da se u četvrtfinalu srpski vaterpolisti sastaju sa selekcijom koju vrlo dobro poznaju.

Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras selekciju Francuske rezultatom 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu i plasirali se u četvrtfinale, gde ih očekuje meč sa Mađarskom.

"Izuzetno teška utakmica, nismo ni znali kako ćemo da reagujemo, jer je prva ozbiljnija. Dobro smo odgovorili, u prvom poluvremenu primili golove iz igrača manje i peterca. Imali smo i dosta kontrafaulova u napadu, svirali su nam i u tranziciji. To nam se malo poremetilo, ali u drugom poluvremenu su oni stali sa plivanjem. Tri teške utakmice koje su imali ostavile su im ožiljak. Bili smo svežiji, rešavali situacije po dogovoru i zasluđeno pobedili", istakao je Stevanović.

Dodaje da nije video na igračima bilo kakab pritisak pred utakmicu sa Francuzima.

"Ovo je prvo takmičenje da smo kompletni, cele prošle godine nismo bili. Znao sam da dolazi trenutak kada će doći do pobeda. Bili smo strpljivi, skoncentrisani na zadatke i ono što smo radili. Sve će doći na svoje. Da li u Zagrebu ili Dohi, to ćemo videte. Daj bože i na Olimpijskim igrama", izjavio je Stevanović koji je potom prokomentarisao selekciju Mađarske.

"Mađari su jako dobro igrali protiv Italije i zasluženo su bili prvi. Igrali smo na turniru u Budimpešti sa njima, čak smo ovaj sastav dobili na peterce. Znamo se, to su Mađari, svetska velesila u vaterpolu. Daćemo maksimum da opet uđemo među četiri ekipe, kao i na Svetskom prvenstvu što smo uradili", zaključio je Stevanović.