26. februar 2024 13:27

Elzan Bibić: Glavni ciljevi u 2024. godini su EP u Rimu i OI u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Elzan Bibić: Glavni ciljevi u 2024. godini su EP u Rimu i OI u Parizu

Foto: SAS

BEOGRAD - Srpski atletičar Elzan Bibić izjavio je danas da će se u ovoj godini fokusirati na Evropsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre u Parizu.

Bibić je rekorder Srbije na 1.500, 3.000 i 5.000 metara. On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu na 3.000 metara.

Bibić je pobedom otvorio sezonu, pošto je pre 15 dana na šampionatu Balkana u trci na 3.000 metara u Istanbulu osvojio zlato u trci na 1.500 metara. On je potom učestvovao na mitingu u Beogradu gde je u trci na 1.500 metara zauzeo šesto mesto.

Srpski atletičar se sprema za dvoransko Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od prvog do trećeg marta u Glazgovu. On će u Glazgovu učestvovati u trci na 1.500 metara.

Bibić će potom nastupiti na SP u krosu, koje je na programu 30. marta u Beogradu.

"Imam dosta iskustva sa krosevima gde sam i osvajao medalje kao junior i mlađi senior na kros šampionatima Evrope. SP u krosu je posebna priča. U dogovoru sa selektorom Edinom Zukovićem voleo bih da Srbiju po prvi put predstavim zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije u štafetnoj trci koja je sve više atraktivna na krosevima, a gde se trči 4x2 km u mešovitom timu (dva muška i dva ženska atletičara)", rekao je Bibić, prenosi zvanični sajt Srpskog atletskog saveza.

On je istakao da će pokušati da izbori normu za OI u Parizu.

"Moj glavni fokus za sezonu 2024. jeste EP u Rimu i OI u Parizu. Već radim pripreme u Beogradu sa svojim fizioterapeutom Milošem Japundžićem, posle toga ću i uvodne pripreme najverovatnije odraditi na svojoj planini Pešter, dok će završne pripreme biti na nekoj većoj nadmorskoj visini što će zavisiti od treninga", istakao je, između ostalog, Bibić.