29. januar 2023 14:45

Đoković: Ovo je moja najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković: Ovo je moja najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti

Foto: AP Photo/Aaron Favila

MELBURN - Srpski teniser Novak Đoković priznao je danas da mu je trijumf nad Stefanosom Cicipasom u finalu Australijan opena najveća pobeda u životu.

Đoković je danas osvojio deseti Australijan open i 22. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

"Moram da kažem dirnut sam stvarno rečima Cicipasa. Veliko ti hvala na lepim rečima. Na terenu smo neustrašivi rivali, želimo da pobedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Priznajem da si imao veliki turnir, ali večeras nisi imao sreće. Ovo je bila velika bitka. Ovo nije tvoje poslednje grend slem finale, pošto imaš još dosta vremena", rekao je Đoković po završetku meča.

Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine ostavilo je traga na meni

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da mu je trijumf nad Grkom Stefanosom Cicipasem u finalu Australijan opena jedna od najvažnijih pobeda u karijeri.

Đoković je u razgovoru na televiziji Eurosport istakao da se trenutno oseća kao izduvani balon posle svega što se dešavalo prošle godine u Australiji.

"Sve u tom spektru, od najboljeg do najgoreg, za mene što se tiče emocija, ovo jeste jedna od najvažnijih pobeda za mene. Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine, van terena, ostavilo je traga na meni. Osećao sam veliki pritisak, a sada osećam olakšanje. Sada sam kao balon, koji se izduvao", istakao je Đoković.