1. februar 2023 16:01

Zverev: Pravda je pobedila, sve optužbe protiv mene su besmislene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zverev: Pravda je pobedila, sve optužbe protiv mene su besmislene

Foto: AP/Mark Baker

BERLIN - Nemac Aleksandar Zverev saopštio je da je zahvalan Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), koja je posle istrage utvrdila da nema dovoljno dokaza da je slavni teniser fizički i psihički maltretirao bivšu devojku Ruskinju Olgu Šaripovu.

ATP je saopštila juče da neće preduzeti sankcije protiv Zvereva iako je u oktobru 2021. godine pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju, koje je iznela Šaripova.

"Od početka sam govorio sam nevin i poricao sam sve besmislene optužbe protiv mene. Sarađivao sam u potpunosti sa ATP-om i zahvalan sam im što su istražili ceo slučaj. Odluku je donela treća neutralna strana na osnovu svih dokaza. Dobio sam slučaj i pred sudovima u Nemačkoj i Rusiji, drago mi je da je pravda pobedila", istakao je Zverev.

Nemački teniser je zahvalio svima na podršci.

"Sada ću konačno moći potpuno da se fokusiram na ono što najbolje radim - da igram tenis. Hvala svim prijateljima i porodici, koji su bili uz mene tokom ovog teškog perioda", zaključio je Zverev, koji se trenutno nalazi na 14. mestu ATP liste.