16. mart 2023 09:31

Grčka teniserka Marija Sakari preokretom protiv Petre Kvitove stigla do polufinala turnira u Indijan Velsu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grčka teniserka Marija Sakari preokretom protiv Petre Kvitove stigla do polufinala turnira u Indijan Velsu

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

INDIJAN VELS - Grčka teniserka Marija Sakari plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je noćas pobedila Čehinju Petru Kvitovu 4:6, 7:5, 6:1.

Meč je trajao dva sata i 15 minuta. Ovo je bio osmi međusobni duel grčke i češke teniserke, a peti trijumf Sakari. Kvitova je prvi set dobila rezultatom 6:4. Čehinja je povela 2:0 u drugom setu, ali je Sakari serijom 4:1 preokrenula rezultat na 4:3. Igralo se potom gem za gem, a onda je Grkinja u 12. gemu napravila brejk i izjednačila je na 1:1 u setovima. Sakari je briljirala u trećem setu, koji je dobila rezultatom 6:1.

Grkinja će u polufinalu igrati sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom, koja je nadigrala Amerikanku Koko Gof 6:4, 6:0. Meč je trajao samo 65 minuta, a Beloruskinja je bez većih problema stigla do pobede. Šampionka Australijan opena je ove sezone odigrala 18 mečeva, a izgubila je samo jedan.

Grkinja i Beloruskinja su odigrale sedam međusobnih duela u karijeri, a trenutno Sabalenka vodi 4:3 u pobedama.

U preostala dva četvrtfinalna WTA turnira u Indijan Velsu u noći između četvrtka i petka igraće Čehinja Karolina Muhova i Kazahstanka Elena Ribakina, odnosno Poljakinja Iga Švjontek i Rumunka Sorana Kirstea.

WTA turnir u Indijan Vels igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.