27. januar 2024 11:15

Arina Sabalenka pobedila Ćinven Dženg i odbranila titulu u Melburnu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arina Sabalenka pobedila Ćinven Dženg i odbranila titulu u Melburnu

Foto: AP Photo/Louise Delmotte

MELBURN - Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je danas titulu na Autralijan openu, pošto je u finalu pobedila Kineskinju Ćinven Dženg sa 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao 74. minuta.

Beloruskinja je uspela da odbrani titulu, pošto je prošle godine u finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

U prvom setu Sabalenka je napravila rani brejk u drugom gemu, koji je odredio tok seta. U narednom gemu je uspela da spasi tri vezane brejk lopte i tako povede sa 3:0. Osmi gem je doneo nove šanse Beloruskinji da oduzme servis Kineskinji ali se Dženg dobro branila. Sabalenka je na krjau morala da servira da bi osvojila prvi set.

Sabalenka je pitanje pobednika rešila u uvodnim minutima drugog seta kada je oduzela servis protivnici u prvom gemu. U petom gemu je ponovila agresivnost iz prvog gema i opet došla do brejka, koji joj je trasirao put do nove grend slem titule.

Na kraju je u poslednjem gemu na 40:0 ništa nepotrebno ušla u nervozu, propustila tri vezane meč lopte, potom još dve, ali ipak uspešno privela meč kraju.