9. januar 2023 10:00

Direktor Australijan opena Kreg Tajli: Teniseri neće biti testirani na koronu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor Australijan opena Kreg Tajli: Teniseri neće biti testirani na koronu

Foto: Shutterstock.com/Leonard Zhukovsky, ilustracija

MELBURN - Teniseri i teniserke koji budu nastupali na ovogodišnjem Australijan openu, neće morati da se testiraju na kovid-19 i mogli bi da igraju čak i ako budu zaraženi korona virusom, izjavio je danas direktor prvog grend slem turnira u sezoni Kreg Tajli, prenosi Rojters.

Tajli je istakao da se ove godine zdravstvena situacija bitno promenila i da vakcinacija više neće biti uslov za učešće na Australijan openu.

Rojters podseća da je srpski teniser Novak Đoković, koji je devet puta u karijeri osvojio turnir u Melburnu, prošle godine deportovan iz Australije zbog stava o vakcinama.

"Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici", rekao je Tajli.

Australijan open biće odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

"Otišli ​​smo korak dalje, tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje", kazao je direktor Australijan opena.

Rojters podseća da je kriketaš Met Renšo igrao za Australiju u nedavnom petodnevnom test meču protiv Južne Afrike u Sidneju, uprkos tome što je bio pozitivan na virus korona.

Renšo je bio izolovan od svojih saigrača prva tri dana meča, ali se vratio u tim nakon nekoliko negativnih testova.

"Jasno smo stavili do znanja našim igračima, kao i našem osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseća dobro. To je normalizovano okruženje za nas i ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno će biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi virsom korona", zaključio je Tajli.