23. januar 2023 10:06

Trener vaterpolista Radničkog: Pobeda protiv Jadrana donosi korak napred ka F8 Lige šampiona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Trener vaterpolista Radničkog: Pobeda protiv Jadrana donosi korak napred ka F8 Lige šampiona

Foto: Shutterstock.com/SGr, ilustracija

KRAGUJEVAC - Trener vaterpolista Radnčkog Uroš Stevanović izjavio je danas da će predstojeći meč sa Jadranom u Splitu biti jedan od derbija za četvrto mesto u grupi A, koje vodi na "Fajnal ejt" Lige šampiona.

Radnički i Vuljagmeni trenutno dele četvrto mesto na tabeli grupe A sa po sedam bodova. Jadran je šesti sa šest bodova.

"Ovo je još jedan od derbija koji odlučuju za četvrto mesto i plasman na F8. Pobeda donosi ogroman korak napred ka završnom turniru, ali ne rešava sve, kao što to ne čini ni poraz. U trouglu sa Jadranom i Vuljagmenijem imamo kiks sa Grcima, pa su nam svi bodovi bitni. Moramo da pobedimo Jadran ili Vuljagmeni u gostima, uz dobre rezultate kod kuće", rekao je Stevanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Vaterpolista Radničkog Nemanja Vico izjavio je da je za njegov tim meč protiv Jadrana najbitnija utakmica u ovom periodu sezone.

"U poslednje tri utakmice Regionalne lige nismo bili u kompletnom sastavu, jer je nekoliko igrača bilo bolesno, biće sigurno teško, ali daćemo sve od sebe da pobedimo u ovom bitnom meču za plasman na F8. Očekuje nas jako teško gostovanje, jer je Jadran odlična ekipa, sastavljena od veoma kvalitetnih hrvatskih reprezentativaca. Mislim da će odbrane odigrati veliku ulogu u ovom duelu, pokušaćemo da se skoncentrišemo što bolje i da u tim defanzivnim momentima prelomimo utakmicu", rekao je Vico.

Utakmica između Jadrana i Radničkog biće odigrana sutra od 19 sati u Splitu.