21. septembar 2023 11:33

Todorovski: Očekivanja su najviša, želimo da izborimo grupnu fazu Kupa Evrope

Izvor: TANJUG

podeli vest

Todorovski: Očekivanja su najviša, želimo da izborimo grupnu fazu Kupa Evrope

Foto: Shutterstock.com/Zsolt Biczo, ilustracija

OPATIJA - Golman vaterpolo kluba Radnički Stefan Todorovski izjavio je danas da očekuje da klub iz Kragujevca izbori plasman u grupnu fazu takmičenja u Kupu Evrope.

Vaterpolisti Radničkog će od petka do nedelje igrati u Rijeci na turniru kvalifikacija za Kup Evrope. Rivali Radničkom će biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunski vicešampion Oradea. Plasman u grupnu fazu izboriće po dva najbolje plasirana tima iz svake grupe.

"Očekivanja su najviša, idemo da pobedimo sve tri utakmice, iako znamo da će to biti jako teško. Prva utakmica protiv domaćina, sigurno i najteža na ovom turniru, mogla bi umnogome da nam olakša dalji put ukoliko je dobijemo, ali daleko od toga da će sve rešiti, jer su sve ekipe kvalitetne i imaju šansu za prolaz", rekao je Todorovski, prenosi zvanični sajt Radničkog.

On je istakao da Primorje već dve-tri godine igra u identičnom sastavu.

"To su uglavnom mlađi momci, koji su spremni i poletni, pojačani dvojicom dobrih stranaca i vrhunskim igračem, Darkom Brguljanom. Neće biti lako, pogotovo što igraju na svom bazenu i jako su spremni, a na nama je da nađemo način da im pariramo u svemu tome i da pokušamo da pobedimo", naveo je Todorovski.

Radnički će u petak od 19.45 igrati sa Primorjem, a dan kasnije sastaće se sa Solarisom. Kragujevčani će u poslednjem kolu u nedelju od 11.45 igrati sa Oradeom.

"Sa Solarisom godinama igramo egal utakmice i izuzetno dobro se poznajemo. Sigurno je da ni sada neće biti drugačije, jer Šibenčani znaju da igraju vaterpolo. Oradea je skup rumunskih reprezentativaca, pojačan kvalitetnim internacionalcima. Igrala je finale domaćeg kupa, gde je igrom slučaja ispustila veliku prednost protiv Steaue, ali je u tom meču nagovestila da polako postavlja stvari na svoje mesto i da nikome na ovom turniru neće biti lak zalogaj. Sve tri utakmice će biti podjednako teške, svaka na svoj način, ali se nadam prolazu i siguran sam da ćemo u tome uspeti, ako odigramo kako treba i ispoštujemo sve dogovore", zaključio je Todorovski.