7. februar 2024 17:56

Radoslav Filipović: Igrali smo odlično u odbrani i napadu; Viktor Rašović: Korak po korak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Radoslav Filipović: Igrali smo odlično u odbrani i napadu; Viktor Rašović: Korak po korak

Foto: Shutterstock.com/SGr, ilustracija

DOHA - Srpski vaterpolista Radoslav Filipović izjavio je nakon pobede nad Crnom Gorom na Svetskom prvenstvu u Dohi da je ekipa Srbije igrala odlično u odbrani i napadu.

"Čestitam ekipi, igrali smo odlično u odbrani i napadu od početka. Za nas je ovo bila veoma bitna pobeda. Ali sada nam predstoji ono pravo, duel sa Amerikom koji može da nam donese prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Bitno je da uđemo ovako u duel", istakao je Filipović za zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentativac Srbije Viktor Rašović rekao je da je tim Srbije od prvog sekunda meča diktirao ritam igre.

"Svaka čast drugovima i stručnom štabu. Crnu Goru treba da zaboravimo, najbitnije je da zadržimo koncentraciju i energiju sa naredni susret. Odbrana mora da bude ovakva, zna se naš princip korak po korak", izjavio je Rašović.

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su danas savladali Crnu Goru 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0) u utakmici drugog kola C grupe na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dušan Mandić sa četiri gola, dok su Đorđe Vučinić, Viktor i Strahinja Rašović postigli po dva gola.