11. februar 2024 13:31

Ivica Tucak: Imamo maksimalan respekt prema Srbiji, možemo do polufinala SP

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivica Tucak: Imamo maksimalan respekt prema Srbiji, možemo do polufinala SP

Foto: Shutterstock.com/PROMA1, ilustracija

DOHA - Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak izjavio je danas da njegov tim ima respekt prema Srbiji i dodao da njegov tim mora da pruži 100 odsto svojih mogućnosti ako želi da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Dohi.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi C i plasirala se u četvrtfinale SP, a "delfini" su ujedno izborili i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatska je danas u osmini finala savladala Kinu 22:4. Hrvatskoj je ovaj trijumf doneo plasman na OI u Parizu.

"Plasman na OI - to je ono što smo želeli. Rekao sam već da Hrvatska mora da bude na OI. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je neko olakšanje, a sada ćemo da pokušamo da napravimo sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način", rekao je Tucak, prenosi hrvatski Indeks.

On je istakao da njegov tim ima maksimalan respekt prema vaterpolo reprezentaciji Srbije.

"Možda ne postižu najbolje rezultate u poslednje dve, tri godine, ali su oni ipak olimpijski šampioni. Čini mi se da u toj reprezentaciji ima čak šest zlatnih olimpijaca iz Tokija. Na to ne bi trebalo više ništa da se doda. Međutim, verujem da možemo da ih pobedimo, imamo snagu za to, ali ćemo morati da odigramo sa 100 odsto svojih mogućnosti", zaključio je Tucak.

Utakmica između Srbije i Hrvatske biće odigrana u utorak od 17 sati.