13. februar 2024 18:30

Vaterpolisti Srbije eliminisani od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vaterpolisti Srbije eliminisani od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Foto: Shutterstock.com/SGr, ilustracija

DOHA - Vaterpolisti Srbije eliminisani su sa Svetskog prvenstva pošto ih je Hrvatska u četvrtfinalu pobedila rezultatom 15:13 (4:4, 5:5, 2:1, 4:3)

Hrvatska je na početku meča povela 3:1, ali je Srbija uzvratila i preokrenula, da bi sredinom druge deonice povela 7:5. Vodila je Srbija i 9:8. Kod rezultata 10:9 za Hrvatsku Dušan Mandić nije realizovao peterac za Srbiju.

U poslednjih osam minuta ušlo se vođstvom Hrvatske 11:10. Kod vođstva Hrvatske 13:12, tri minuta pre kraja, golman Hravtske Marko Bijač brani peterac Strahinji Rašoviću, a odmah zatim Srbije ne realizuje ni napad sa igračem više. U sledećem napadu Hrvatska je povela 14:12, zatim i 15:12 na nešto više od minut ipo pre kraja i tako prelomila utakmicu. Pre tog gola Mandić je okončao meč jer je isključen bez prava zamene.

Srbiju očekuje razigravanje od petog do osmog mesta, gde je prvo čeka poraženi iz meča Mađarska - Francuska. Pobednik tog meča će za peto mesto igrati protiv boljeg iz dvoboja Crna Gora - Grčka. POraženi će igrati za poziciju broj sedam.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Mađarska - Francuska. U drugom polufinalu igraće Italija i Španija.