3. februar 2023 18:13

Teretna vozila čekaju dva sata na Horgošu, tri na Batrovcima i Šidu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Teretna vozila čekaju dva sata na Horgošu, tri na Batrovcima i Šidu

Foto: Shutterstock.com/EvGavrilov, ilustracija

BEOGRAD - Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17 i 30 časova na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima vozila čekaju i to 120 minuta na Horgošu, a 180 na Batrovcima i Šidu, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Produžavaju se do 1. marta radovi na pojačanom održavanju deonice Negotin (Radujevac) - državna granica Srbija/Bugarska. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15. marta izvodiće se radovi na rekonstrukciji mosta Paljevo kod skretanja za naseljeno mesto Paljevo. U drugoj fazi radova, za saobraćaj je na mostu zatvorena leva saobraćajna traka iz

pravca Novog Pazara, dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u desnoj traci uz semaforsku signalizaciju.

Produžavaju se do 6. februara radovi na pojačanom održavanju deonice petlja Ražanj - petlja Pojate, u smeru Niš-Beograd.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka smer Niš - Beograd i saobraćaj se preusmerava na desnu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu, gde se saobraćaj odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci, zatim se ponovnim preusmeravanjem vraća u svoj redovan tok.

Takođe, omogućeno je isključenje vozila na petlji Pojate.