4. februar 2023 22:18

Predsednica opštine Gračanica: Privedena osoba koja je pucala iz automobila u pokretu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednica opštine Gračanica: Privedena osoba koja je pucala iz automobila u pokretu

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

GRAČANICA - Policija u Gračanici privela je osobu koja je pucala iz automobila u pokretu u ovom gradu, rekla je za Tanjug  gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić. 

Šubarić je rekla da joj je u policiji rečeno da je privedena osoba koja je noćas pucala iz automobila u pokretu u Gračanici. 

U policijskoj stanici opštine Gračanica za Tanjug su rekli da je priveden Albanac, star oko 30 godina, navodeći da je bio u alkoholisanom stanju kada je pucao. 

Kosovska policija je u pisanom odgovoru za Tanjug navela da je policija oduzela osumnjičenom vatreno oružje, u prisustvu branioca, kao i da je on saslušan.

Navodi i da je identifikovala osumnjičenog kao muškarca F.R. 

Iz kosovske policije rekli su da su sprovedeni neophodni policijski postupci u koordinaciji sa tužiocem i da je otvoren predmet za krivična dela: upotreba oružja ili opasnog vozila, kao i posedovanje, kontrola ili neovlašćeno posedovanje oružja.

Kako su precizirali, noćas oko 00.45 dobili  informaciju da je osumnjičeni u Gračanici pucao u vazduh iz vatrenog oružja dok je upravljao vozilom.

Prethodno je za Tanjug u kosovskoj policiji rečeno da je u Gračanici noćas ispaljeno više metaka iz automobila u pokretu.
Do pucnjave je došlo u blizini spomenika Milošu Obiliću.

Policija istražuje slučaj. 

Očevici su rekli da su videli beli džip stranih tablica i da je ispaljeno četiri ili pet hitaca.