6. februar 2023 09:32

Lučani: Svi putevi na teritoriji opštine su očišćeni i prohodni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lučani: Svi putevi na teritoriji opštine su očišćeni i prohodni

Foto: Tanjug video

LUČANI - Na teritoriji opštine Lučani svi putni pravci i prvog i drugog reda su očišćeni, posuti solju i kamenim ageregatom i u potpunosti su prohodni sa saobraćaj.

Prema rečima direktora JP "Dragačevo putevi" Miloja Terzića u protekla dva, tri dana snežne padavine su bile na teritoriji cele opštine zbog čega su angažovani svi raspoloživi resursi kako bi održali te puteve prohodnim.

 

Kako je rekao, najviše problema bilo je u brdsko-planinskim delovima opštine, podjeličkim i podovčarskim selima, Gornjem i Donjem Dubcu i Glogu.

"Prilikom čišćenja, akcenat nam je bio na čišćenju puteva prvog reda jer se njima odvija autobuski saobraćaj zbog radnika i seljaka. To smo uradili u prvom navratu u nekoliko prolaza i u nekoliko intervencija čišćenja i posipanja, a u toku jučerašnjeg dana smo uspeli da kompletiramo i drugi red. Tako da su sada svi putevi na teritoriji opštine Lučani i prvog i drugog reda očišćeni", rekao je Terzić.

On je dodao da su ekipe zimske službe i ovoga jutra bile na terenu zbog temperatura koje tokom noći nisu prelazile iznad nula stepeni celzijusa i pre svega su bile angažovane na čišćenju i posipanju putnih pravaca u ruralnim delovima dragačevske opštine.

Terzić je napomenuo da so posuta po putevima ne daje potpun efekat na temepraturama ispod minus četiri stepena ali da se taj problem rešava dodatnim posipanjem kamenog agregata.

Iz JP "Dragačevo putevi" apeluju na vozače da na put ne kreću bez preke potrebe, da obavezno sa sobom imaju propisanu zimsku oppremu kao i da poštuju saobraćajne propise i drže rastojanje kako bi se izbegle moguće nezogde.