19. mart 2023 10:46

Marko Blagojević: Radovi na Klinici za ginekologiju trebalo bi da počnu tokom leta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Blagojević: Radovi na Klinici za ginekologiju trebalo bi da počnu tokom leta

Foto: Tanjug/video, arhiva

BEOGRAD - Tokom proleća počinje nabavka za radove na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra u Višegradskoj ulici u Beogradu i ako sve bude teklo po planu, radovi bi trebalo da počnu tokom leta, izjavio je ministar za javna ulaganja u Vladi Srbije Marko Blagojević.

U intervjuu za današnje "Novosti" naveo je da se privodi kraju izrada studije izvodljivosti a da potom počinje i izrada projekta za građevinsku dozvolu za novi objekat GAK "Narodni front" koji će biti preseljen na Novi Beograd u krug KBC "Bežanijska kosa".

Blagojević je naglasio da je obnova i izgradnja zdravstvenih objekata na prvom mestu liste prioriteta ministarstva na čijem je čelu.

"Samo za zdravstvo i to u ovoj godini opredeljeno je 100 miliona evra. To je 60 odsto budžeta Ministarstva za 2023. godinu. Radimo i projekte u prosveti, socijalnoj zaštiti, kulturi, sportu, ali po obimu sredstava ubedljivo je najvredniji portfolio projekata u zdravstvu", naveo je Blagojević.

Dodao je da očekuje da će objekat "Tiršova 2" biti završen i opremljen do kraja 2026 godine i da će kada bude gotov ovaj objekat po kvalitetu i komforu moći da stane rame uz rame sa najboljim ustanovama ove vrste u svetu.

Govoreći o izgradnji i otvaranju nacionalnih stadiona rekao je da će do juna biti otvoren prvo stadion u Leskovcu, a posle njega stadioni u Loznici i Zaječaru.