28. mart 2023 14:43

Otvorena fiskulturna sala u Višnjićevu kod Šida

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena fiskulturna sala u Višnjićevu kod Šida

Foto: TANJUG/ALEKSANDRA PLAVŠIĆ

ŠID - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas šidsku opštinu i tom prilikom prisustvovao i otvaranju fiskulturne sale u selu Višnjićevo, koja je koštala oko 50 miliona dinara, a ministarstvo je pomoglo realizaciju projekta sa skoro 30 miliona dinara.

Ministar je u zgradi opštinske uprave razgovarao sa predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem i njegovim saradnicima o realizovanim projektima i onima za koje je dogovor postignut i očekuje se njihovo sprovođenje.

Ministar se upoznao sa važnim kulturnim ustanovama Šida, te je posetio i Galeriju "Sava Šumanović" i Muzej naivne umetnosti "Ilijanum".

Poseta je završena svečanim presecanjem vrpce koja je označila vanično puštanje u rad fiskulturne sale u školi "Filip Višnjić" u Višnjićevu.

"Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je pomoglo izgradnju ove sale sa skoro 30 miliona dinara. U sali će moći da se održavaju časovi fizičkog vaspitanja, ali će moći da je koriste i svi drugi meštani Višnjićeva. U selu postoji veoma uspešan kajakaški klub, tako da ja mislim da će i oni tu moći da rade na održavanju kondicije", rekao je Martinović.

Nedavno je potpisan i ugovor za rekonstrukciju fiskulturne sale u šidskom selu Bačinci, a završetak tog posla očekuje se do kraja godine, rečeno je u Šidu.

"Ovo je prvi put u Višnjićevu da postoji fiskulturna sala. Opština nikada nije imala dovoljno sredtava da je izgradi samostalno, a zahvaljujući dobrom projektu i dobroj volji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ovaj objekat je završen. Ono što opština Šid zeli jeste da sva naša deca u selima i gradu imaju osnovne uslove za normalan život i razvoj, a tu spada i bavljenje sportom. Zahvalni smo ministru koji je došao u Visnjićevo i zbog toga što je prepoznao kvalitet i važnost ovog projekta", rekao je Semenović.

Martinović je naglasio da Šid više nije isti kao pre nekoliko godina i da se život u njega vratio.

Obećao je nove investicije u tu opštinu, koja se strateški nalazi na veoma važnom mestu, odnosno u blizini granica sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.