25. april 2023 13:57

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu poručio mladim lekarima: Ukazana vam je velika čast i data velika šansa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu poručio mladim lekarima: Ukazana vam je velika čast i data velika šansa

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Prilikom dodele 100 ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima srednjih medicinskih škola i medicinskih fakulteta, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović, poželeo im je puno uspeha u budućem radu.

"Danas vam je data velika šansa, ali i velika obaveza. Ako uspete to da uskladite, napravićete veliku profesionalnu karijeru, što će biti značajno za naš zdravstveni sistem", rekao je dekan.

Istakao je da je imaju puno razloga da budu zadovoljni i srećni jer im je dugo i naporno školovanje omogućilo da danas zasnuju radni odnos.

"Dozvolite mi da se kao dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu posebno osvrnem na studije medicine. Dovoljno je reći da one traju čak šest godina, pored toga zahtevaju potpunu posvećenost i odricanje od mnogo čega. Ali to je jedini način da se dođe do tako cenjenog i humanog zahtevnog i prestižnog zvanja kakav je lekarski posao. Vi pripadate najboljim mladim ljudima koje ova zemlja i ona vam to i na ovaj način priznaje i pokazuje. Ubrzano zapošljavanje najušpešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i medicinskih srednjih škola koje je uvedeno pre nekoliko godina je jedan od dokaza koliko Srbiji značite", ocenio je Davidović.

Naveo je da će oni imati priliku da rade u mnogo boljim uslovima u odnosu na mnoge starije generacije. Davidović ističe da je prethodnih godina u zdravstveni sistem uloženo mnogo više nego ikada ranije.

"Dobili smo potpuno nove zdravstvene ustanove, i to ne samo u Beogradu, ne samo u Univerzitetskim centrima, brojne postojeće su renovirane, dobijamo novu opremu. Na taj način se naš zaostatak za najbogatijim zemljama u svetu više nego značajno smanjio. Zato mislim da imate dovoljno razloga da svoje profesionalne ambicije realizujete u našoj zemlji", rekao je Davidović.

Poručio im je da ostanu u Srbiji i da je svojim znanjem učine lepšom i boljom.