8. maj 2023 13:31

Dr Ivana Stefanović: Ono što smo zatekli u OŠ Vladislav Ribnikar je nešto što niste nikada videli u karijeri

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Lekar Hitne pomoći Ivana Stefanović, čija je kćerka bila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na dan pucnjave, izjavila je danas da ono što su lekari zatekli u školi nakon tragedije jeste nešto na šta nikada u karijeri i niste spremni.

Ona je za Tanjug rekla da se, nakon kćerkinog poziva da se u školi dogodila pucnjava, uputila ka kol centru kako bi videla šta se zapravo dogodilo i koliko je ekipa Hitne pomoći na mestu događaja.

Intext service Video

Dodaje da joj je saopšteno od strane kolega da je poziv primljen, da su tri ekipe već na mestu događaja, i u tom trenutku je, kako objašnjava, doktor Stijačić sa terena, preko radija rekao da ima još 10 teže povređenih i da se pošalju sve raspoložive ekipe.

"Kćerka je mene pozvala da bi izbacila poziv, jer u kući naravno postoji ta terminologija. Rekla mi je 'Mama, nešto se desilo u školi, neko je pucao, neka devojčica je povređena. Možeš li da pošalješ ekipu?' i ja sam rekla mogu, evo sad ću da vidim. U tom trenutku čujem glas nastavnice, ne znam šta kaže, ali mi moja ćerka kaže 'Ne brini mama, poziv je primljen' ", navela je doktorka.

Stefanović je, kako kaže, otišla u školu sa prvom slobodnom ekipom, ne sa namerom da ide kao lekar, iako bi napominje ona, bez pogovora pomogla svojim kolegama, ali je u trenutku kada joj je dete javilo da je dobro i da je na sigurno, kao i da je mesto bezbedno, ušla u školu zajedno sa ekipom i, kako kaže, zatekli su nešto što nikada nisu videli u karijeri i na šta nisu bili spremni, ali da su se bez obzira na sve, poneli kao profesionalci.