2. jun 2023 17:36

Kolegijum OŠ Vladislav Ribnikar pozvao medije da prenose relevantne informacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kolegijum OŠ Vladislav Ribnikar pozvao medije da prenose relevantne informacije

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Pedagoški kolegijum OOŠ "Vladislav Ribnikar" zamolio je danas sve medije da ne prenose neproverene informacije već samo relevantne.

"Za čije dobro prenosite neproverene informacije? Dobro nam je poznato šta znači imati novu, ekskluzivu vest, pa makar ona bila i najstrašnija i najbolnija, samo vas molimo da ona bude relevantna", navedeno je u saopštenju Pedagoškog kolegijuma.

Podsetili su, da su predstavnici medija zajedno sa hitnom pomoći, policijom, roditeljima i nastavnicima, čekali da nakon tragedije iz škole Vladislav Ribnikar izađu deca i nastavnici.

"Setite se sa koliko straha, drhtanja, strepnje, bola i suza smo čekali. Bilo je vas koji ste plakali sa nama, i u ime toga, i u ime dečjih žrtava i našeg čuvara, budite objektivni i profesionalni. Pokušavamo da okupimo svoje đake, mi njihovi nastavnici u našem prostoru. Isceljujemo se međusobno i to učimo zajedno. Idemo korak po korak, patimo tiho, učimo naglas, ponavljamo zajedno i jedni u drugima tražimo sigurnost", piše u saopštenju.

Dodaju da mesto na kojem se dogodio zločin treba da bude najuzvišeniji i najuređeniji deo škole.

"Obećana nam je pomoć Republike Srbije za renoviranje škole, a ostalo će biti naša misija - spomen na našu decu, naše drugare, negovaćemo u kontinuitetu. Nagrade iz različitih oblasti nosiće imena naših nevinih žrtava, baš kako su oni i bili najbolji u različitim oblastima", navedeno je u saopštenju.

Naglašavaju da osim roditelja stradale dece roditelja, školski pedagoški kolegijum najbolje zna, svoje stradale drugove i učenike, voli ih i pati za njima.

"Pustite nas da u svojoj drugoj kući, tugujući, učimo, odrastamo i sazrevamo, i ako Bog da, dočekamo našeg ranjenog druga i učenika i našu nastavnicu i koleginicu", zaključuje se u saopštenju Pedagoškog kolegijuma OOŠ "Vladislav Ribnikar".