19. decembar 2022 15:37

Novogodišnji karavan Dunav osiguranja posetio Dom u Zvečanskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novogodišnji karavan Dunav osiguranja posetio Dom u Zvečanskoj

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Novogodišnji karavan Dunav osiguranja danas je sa Deda Mrazom posetio Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde je tridesetak mališana dobilo novogodišnje paketiće.

"Naši prijatelji iz Dunav osiguranja su nam doveli Deda Mraza i doneli poklone kako bi mogli da provedemo jedno ugodno popodne u novogodišnjem raspoloženju i druženju", rekao je rukovodilac stacionara Zvečanska Miloš Stanković.

 

On je kazao da se u okviru centralne zgrade Zvečanska i stacionara za Majku i dete nalazi oko 180 dece.

"To je samo jedan od naših objekata, a danas je ovde sa nama, na dodeli paketića bilo oko 30 mališana i određeni broj mama sa svojom decom iz Materinskog doma", rekao je Stanković.

Komentarišući pomoć kompanija i pojedinaca koje ovaj Centar ima, Stanković kaže da je Zvečanska najprepoznatljivija po brizi o deci i da se veliki broj kako kompanija tako i pojedinca, javlja kako bi pružili neku vrstu podrške.

"Veliki broj kompanija i pojedinaca se javlja kako bi pružili neku vrstu podrške deci koja su kod nas na smeštaju, tako da, kreće polako da se zahuktava to novogoodišnje raspoloženje", ističe Stanković.

U sklopu tradicionalne novogodišnje akcije dodele paketića, praznični karavan Dunav osiguranja, sa Deda Mrazom i brojnim darovima, ove godine će u brojnim gradovima i mestima u Srbiji podeliti više od 4.500 paketića.

Pokloni će i ove godine ići onima kojima je tokom praznika potrebna posebna pažnja i podrška - mališanima, koji se nalaze u skoro 140 ustanova za nezbrinutu decu, udruženjima i centrima za socijalno staranje, specijalizovanim bolnicama za dečije bolesti, školama i prihvatilištima.