10. jul 2023 14:47

Predstavljen prvi paket Viber stikera sa motivom borbe protiv nasilja nad ženama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavljen prvi paket Viber stikera sa motivom borbe protiv nasilja nad ženama

Foto: PROMO

BEOGRAD - Inicijativa "Ne posmatraj. Reaguj!“ predstavila je danas prvi paket Viber stikera sa motivima borbe muškaraca protiv nasilja prema ženama i njihovog zalaganja za rodnu ravnopravnost, saopšteno je iz inicijative.

Kažu i da su ovo prvi autentični stikeri na Viber Sticker Marketu sa temom borbe protiv nasilja prema ženama inicarani od strane muškaraca.

Dodaju i da je njihovo objavljivanje realizovano kroz intenzivnu saradnju Inicijative "Ne posmatraj. Reaguj!" i centrale za Evropu kompanije Rakuten Viber.

Svakodnevne i česte situacije u kojima se koristi govor mržnje, seksizam, diskriminacija, promocija nasilja i mizoginije često nemaju kreativan prostor za adekvatan odgovor, a kako navode iz inicijative, autentični stickeri omogućavaju svima da daju jasan nenasilni odgovor koji u sebi nosi i dozu kreativnosti.

Motiv izlaska iz „Muške kutije“ i prevazilaženja nametnute patrijahalne uloge muškarcima, može da se koristi u svim situacijama u kojima se muškarci ponašaju stereotipno, nasilno, diskriminišu žene ili tretiraju ih kao objekte i manje vredne, navodi se u saopštenju.

"Verujemo da će ovi stikeri olakšati davanje povratnih informacija na jedan uljudan način koji sadrži jasan stav 'NE nasilju prema ženama!'", navode iz inicijative.