20. jul 2023 10:54

Vesić: Nije bilo veće štete na infrastrukturi zbog nevremena, normalizovana situacija na aerodromima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Nije bilo veće štete na infrastrukturi zbog nevremena, normalizovana situacija na aerodromima

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da nevreme nije izazvalo veće posledice na samoj infrastrukturi, da su aerodromi u Beogradu i Nišu bili zatvoreni, ističući da je beogradski aerodrom nastavio vrlo brzo sa radom.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vesić je rekao da su u nekom trenutku neki od puteva bili zatvoreni zbog pada stabala, ali da osim toga nije bilo većih posledica na samoj infrastrukturi.

"Dva aerodroma su bila zatvorena sinoć. Prvo aerodrom Nikola Tesla u Beogradu koji je zatvoren tačno u 20.21 i otvoren je tačno u 21.01. Saobraćaj je nastavljen, sada na aerodromu ima nekoliko hiljada komada prtljaga koji su ostali zbog tih aviona koji nisu odelteli, ali to se sada rešava", objasnio je on.

Napominje da je aerodrom u Nišu bio zatvoren do 7.46 časova zato što je oluja odnela krov sa jedne od pomoćnih prostorija kontrole leta, gde je ušla voda, i da aerodrom nije mogao da nastavi sa radom dok se nije utvrdila i sanirala kompletna šteta.

"Jutros nije odleteo avion za Krf iz Niša. Sada je situacija normalizovana na aerodromu Niš", dodao je miistar.

Kaže da je za istragu pada dva krana na Novom Beogradu nadležna građevinska inspekcija, odnosno gradska inspekcija u Beogradu, koja će sasvim sigurno sprovesti istragu povodom te situacije, ali da postoji mogućnost da bi do pada došlo i da je kran bio potpuno obezbeđen zbog jačine oluje.