31. jul 2023 21:34

Milićević otvorio festival i kamp "Sokobanja bez granica"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević otvorio festival i kamp "Sokobanja bez granica"

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

SOKOBANJA - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u Sokobanji Međunarodni festival folklora i Kamp za mlade iz regiona i dijaspore "Sokobanja bez granica".

''Dijaspora je srce našeg naroda koje kuca širom sveta. Njihova ljubav prema Srbiji, njihova vernost tradiciji i kulturi našeg naroda, svakodnevno nas nadahnjuje i pokazuje koliko je snažna i neprolazna veza između nas. Projekat 'Sokobanja bez granica' je rezultat naše odlučnosti da gradimo mostove između naše domovine i srpske dijaspore, da negujemo naše kulturno nasleđe i da omogućimo našoj deci iz dijaspore da se povežu s korenima i da osete duh Srbije koji nosimo u sebi'', poručio je Milićević, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

Dodao je da je dijaspora je najjača podrška u izgradnji i razvoju Srbije.

''Njihovo iskustvo, znanje i veze u svetu pružaju nam bezbroj mogućnosti za napredak i prosperitet. Zato se obavezujemo da ćemo nastaviti ulagati napore kako bismo dijasporu još više povezali sa Srbijom, stvarajući bolje uslove za povratak, investiranje i saradnju'', istakao je ministar Milićević.

Kamp u organizaciji Kulturnog centra Sokobanje okuplja srpska kulturno-umetnička društva iz četiri države, koja će do 6. avgusta učestvovati u radionicama narodnih igara, tradicionalnog pevanja i tradicionalne muzike.

Posle svečanog otvaranja kampa na Letnjoj pozornici održan je besplatan koncert grupe „Neverne bebe“ za sve učesnike kampa, posetioce i meštane Sokobanje, dodaje se u saopštenju.