4. avgust 2023 17:10

Marina Radenković: Đaci osnovnih škola u Trsteniku dobijaju poklon čestitke od 8.000 dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Radenković: Đaci osnovnih škola u Trsteniku dobijaju poklon čestitke od 8.000 dinara

Foto: Tanjug video

TRSTENIK - Isplata, poklon čestitke od 8.000 dinara na račun roditelja svih učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola na području Trstenika počinje u ponedeljak, 7. avgusta, rekla je danas pomoćnica predsednice ove opštine Marina Radenković.

"Od ponedeljka 7. avgusta kreće isplata za svu decu koja su se prijavila i koja pohađaju sve naše osnovne škole, mogu da očekuju do kraja avgusta na svojim računima ovu novčanu poklon čestitku", izjavila je Radenković za RTV Trstenik.

Ona je dodala da ukoliko postoji neki roditelj koji je u međuvremenu otvorio tekući račun ili je promenio banku, može prijaviti školi koju dete pohađa kako bi došlo do izmena.

"Nije problem ukoliko neko od roditelja ne poseduje nikakav tekući račun, samo je važno da dostave školi svoj matični broj i lične karte", navela je Radenković.

Prema njenim rečima, opština Trstenik je izdvojila 24 miliona dinara da bi preko 2.000 đaka primilo poklon čestitku.

"Želela bih ovom prilikom da čestitam đacima uspešan polazak u školu bez obzira da li su to prvaci, sedmaci, osmaci. Nadam se da će ova tradicija da zaživi i da ćemo, ukoliko bude mogućnosti povećati poklon čestitku", istakla je Radenković.

Dodala je da će tehnička škola i gimnaziji u ovoj opštini obezbediti nabavku udžbenika za sve učenike prvog razreda.

"Ovo je jedan vid podsticaja za decu iz drugih gradova i opština koja žele da pohađuju našu gimnaziju ili tehničku školu. Škole smatraju da je ovo najbolji vid privlačenja dece sa strane", zaključila je Radenković.