12. oktobar 2023 10:11

Kampanja dobrovoljnog davanja krvi "Karavan ljubavi" od sutra i u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kampanja dobrovoljnog davanja krvi "Karavan ljubavi" od sutra i u Beogradu

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - I ove jeseni Fondacija "Karavan ljubavi" i Institut za transfuziju krvi Srbije nastaviće saradnju i organizuju kampanju, u okviru koje će se realizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na više lokacija u Beogradu od 13. do 15. oktobra.

"Naša Fondacija 'Karavan ljubavi' nastavlja saradnju i sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i organizujemo humanitarnu kampanju prikupljanja krvnih jedinica radi funkcionalnosti zdravstvenog sistema naše zemlje", rekla je danas Tanjugu Teodora Jovanović, osnivač Fondacije "Karavan ljubavi".

Kako je navela, u Novom Sadu akcija je počela 9. i trajaće do 15. oktobra, dok će u Beogradu biti organizovana od 13. do 15. oktobra.

"Učesnike akcije očekuju brojni benefiti u pogledu kulturnih i sportskih dešavanja, kao i besplatne hrane i toplih napitaka", rekla je Jovanović.

"Naša vizija je društvo u kojem dobrovoljno davanje krvi postaje ne samo rutinska praksa, već i duboko usađena vrednost. Želimo da stvorimo zajednicu u kojoj se ljudi osećaju odgovornima za dobrobit drugih i spremni su doprineti spašavanju života kroz svoje neophodne i dragocene krvne donacije", kazala je Jovanović.

"Karavan ljubavi" sutra počinje u Beogradu, kada će građani moći da daju krv na Čukarici, u Požeškoj ulici ispred Doma zdravlja i u Novom Beogradu, u sklopu Starog Merkatora.

"Za vikend, u subotu, 14. oktobra, krv će moći da se da u Rakovici, na Vidikovcu, kod Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg i na Paliluli, u Borči, u sklopu „Ritejl parka”. U nedelju, 15. oktobra, u Novom Beograda. Radno vreme autobusa je od 11 do 16 časova", rekla je za Tanjug Mirjana Knežević, Institut za transfuziju krvi Srbije.

"Svi zainteresovani sugrađani moći će da podrže ovu manifestaciju i u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, u petak od 7 do 19 časova i subotu od 8 do 15 sati", rekla je Knežević.