20. oktobar 2023 17:24

Ivan Bulajić: Stanicom u Prokopu putnici dobijaju jedno novo korisničko iskustvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivan Bulajić: Stanicom u Prokopu putnici dobijaju jedno novo korisničko iskustvo

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Vršilac dužnosti generalnog direktora Srbija voza Ivan Bulajić rekao je danas da će otvaranjem jednog velelepnog objekta kakav je železnička stanica Beograd centar putnici dobiti jedno novo korisničko iskustvo, jer je stanica opremljena mnogim pogodnostima koje će olakšavati putovanja.

"Možda najvažnije za putnike je novitet u oblasti bezbednosti, jer je ovaj objekt opremljen izuzetno velikim brojem kamera za videonadzor, postoje barijere i na perone ne može da se uđe bez karte. Postoji policijska stanica i ambulanta koja će biti na usluzi našim putnicima", rekao je Bulajić za Tanjug.

On je dodao da će u okviru stanice poslovati veliki broj restorana, kafića, apoteka, prodavnice i sve što je, kako je rekao, putniku potrebno da se pre putovanja oseća komforno.

"Što se tiče samog Srbija voza, mi smo našim putnicima sada nuobezbedilidimo veći broj šaltera. Postoji informacioni pult gde mogu da se informišu o svim važnim temama vezanim za njihovo putovanje, imamo i kartomate, imamo sve ono što je potrebno", naglasio je Bulajić.

Bulajić je rekao da se redovno sprovode istraživanje korisničkog iskustva i ono je do sada pokazivalo da je domen stanica bio bodovan nešto slabije od usluge koje se pružaju u vozovima.

"Ja sam siguran da će otvaranjem ove stanice sada i taj skor da se podigne i da se dovede u ravan koji mi očekujemo", istakao je Bulajić.

On je dodao da se radovi na završetku pruge do mađarske granice sprovode vrlo intenzivno i da postoje najave da će biti završena pre roka, a da uskoro treba da počne modernizacija pruge između Beograda i Niša.

"Ovo će biti i prvi kontakt mnogih stranaca sa Beogradom i zaista taj prvi kontakt zaslužuje da bude u jednom ovako reprezentativnom objektu", istakao je Bulajić.