2. novembar 2023 17:52

Radio-televizija Vojvodine primer modernog javnog servisa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Radio-televizija Vojvodine primer modernog javnog servisa

Foto: Biro za odnose sa javnošću Vlade AP Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je u novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine razgovarala sa generalnim direktorom regionalnog medijskog javnog servisa Goranom Karadžićem.

Izrazila je zadovoljstvo što je RTV danas primer modernog javnog servisa i u tehnološko-tehničkom smislu, i napomenula da je on jedinstven na svetskom nivou kao jedina medijska kuća koja program proizvodi na 16 jezika i da je zato Pokrajinska vlada uložila u opremanje nove zgrade oko 11 miliona evra.

Tokom razgovora direktor Karadžić je najavio da će se sredinom novembra svi zaposleni konačno preseliti u zgradu na Mišeluku, jer je završena druga faza njenog opremanja, saopštila je Pokrajinska vlada.

Karadžić je napomenuo da RTV-u predstoji još jedna faza opremanja i izrazio nadu da će u narednom periodu biti opredeljena sredstva za nastavak modernizacije.

„Ako je neko podržao ovu kuću, onda je to Pokrajinska vlada. Ne bi bilo zgrade da nije bilo saradnje, razumevanja, volje i vere u nas od strane Pokrajinske vlade“, rekao je Karadžić.

Na radnom sastanku sekretar Dragana Milošević i direktor Karadžić postigli su dogovor o modelima za buduću saradnju, kako bi javni medijski servis išao u korak sa vremenom.

Sastanku su prisustvovali i podsekretar resornog sekretarijata Stanislav Radulović i savetnik za medije Dragana Kolundžić.