14. novembar 2023 09:24

Belencan: Više od trećine sankcionisanih vozača prekoračuje vreme upravljanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Belencan: Više od trećine sankcionisanih vozača prekoračuje vreme upravljanja

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je danas da je od 6. do 12. novembra ove godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL) sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

"Tokom akcije, saobraćajna policija kontrolisala je ukupno 11.111 vozila i otkrila je 6.612 prekršaja, od kojih 496 prekršaja vozač, a autobusa i 6.116 prekršaja vozača teretnih vozila", rekao je Belencan za Tanjug.

Prema njegovim rečima više od trećine vozača autobusa i teretnih vozila, njih 2.334, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, dok je 1.215 vozača, odnosno članova posade vozila, sankcionisano zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Dodao je i da su tokom trajanja akcije, iz saobraćaja isključena 22 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

"Uprava saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa kontrolom autobusa i teretnih vozila, kako bi se sačuvala bezbednost svih učesnika u saobraćaju", rekao je Belencan.