25. novembar 2023 14:30

Sneg napravio probleme u selima iznad Ivanjice; Deo teritorije opštine Nova Varoš bez struje i telefonske veze

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sneg napravio probleme u selima iznad Ivanjice; Deo teritorije opštine Nova Varoš bez struje i telefonske veze

Foto: Tanjug video

IVANJICA - Sneg koji od juče pada na području opštine Ivanjica, u višim predelima stvorio je probleme pri snabdevanju električnom energijom u nekoliko sela.

Meštani sela Katići svake godine muče muku sa redovnošću isporuke struje, a visina snežnog pokrivača ne dozvoljava da se rastinje raskrči kako bi se došlo do bandera.

"Struje nemamo i nećemo je ni dobiti, ne znam ni koga bismo to mogli da pitamo, s obzirom na ovu padavinu. Velika je naša opština, ne znam da li će stići da urade", rekao je Aleksa Zarić iz zaseoka Maskova.

On je ukazao da je sada vreme kada se kolju svinje, pa se nada da će nadležni i to imati u vidu.

Deo teritorije opštine Nova Varoš bez struje i telefonske veze

 

Na prostoru Nove Varoši sneg pada duže od 12 časova i za sada nije izazvao veće probleme u saobraćaju, ali je deo teritorije ove opštine ostavio bez električne energije i telefonske veze.

"Dat je nalog mehanizaciji da se krene u čišćenje snega. Po mesnim zajednicama za sada se putevi čiste vozama, jer još uvek nema potrebe za teškom mehanizacijom", rekao je za Tanjug Dejan Grbić iz opštine Nova Varoš i dodao da se grad i turistička zona konstantno čiste kamionima i mašinama. 

Kako je naveo, na Zlataru i u selima oko Nove Varoši bilo je prekida u snabdevanju električnom energijom i telefonskih linija.

Grbić je rekao da su ekipe EPS-a na terenu na Zlataru i u Beloj Reci kako bi se otklonili prekidi i ponovo uspostavilo dopremanje električne energije.