29. novembar 2023 08:42

Stambeno zbrinute izbegličke porodice u Novoj Crnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stambeno zbrinute izbegličke porodice u Novoj Crnji

Foto: TANJUG/KIRS/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD - Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus uručili su ključeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji opštine Nova Crnja i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje izbegličkih porodica.

Tokom sastanka, Stanisavljević je izrazila zahvalnost predsedniku opštine Nova Crnja na svemu što su u prethodnom periodu uradili kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Nova Crnja i najavila nastavak uspešne buduće saradnje u cilju zbrinjavanja svih izbegličkih porodica.

Komesarijat nastavlja sa aktivnostima kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica, saopšteno je iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

Stanisavljević je navela da je u Novoj Crnji do sada dodeljeno 55 stambenih rešenja za najugroženije izbegličke porodice, dok je za ovu godinu obezbeđeno 8.000.000 miliona dinara za dodelu građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, dohodovnih aktivnosti i ekonomskog osnaživanja.

"Naš prioritet i zadatak je da uvek ostanemo uz izbeglice i interno raseljena lica, da im obezbedimo rešenje stambenog pitanja i za ovo nam je potrebna podrška predstavnika jedinica lokalne samouprave i međunarodnih organizacija, podršku Vlade Republike Srbije već imamo",rekla je Stanisavljević.

U ovoj godini Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije dodelio je ukupuno 555 stambenih rešenja.

Komesarka je nakon sastanka sa predsednikom opštine Nova Crnja obišla korisničku porodicu koja je dobila seosko domaćinstvo.

"Sigurnost i mir koji vidim na licima porodica koje su dobile svoj krov nad glavom je uvek motivacija da ne stanemo i da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Bitno nam je da znaju da ih razumemo i da smo zahvalni na strpljenju koje imaju, a mi svakodnevno radimo na tome da sve izbegličke porodice dobiju svoj krov nad glavom" rekla je Stanisavljević.