10. decembar 2023 09:47

Miki Manojlović: Radujem se međunarodnom uspehu koji će Ekspo 2027 doneti Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miki Manojlović: Radujem se međunarodnom uspehu koji će Ekspo 2027 doneti Srbiji

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Glumac Miki Manojlović izjavio je da se raduje novom međunarodnom uspehu koji će specijalizovana izložba Ekspo 2027 doneti Srbiji i Beogradu.

"Radujem se kao klinac Ekspou. Radujem se novom, velikom, međunarodnom uspehu koji donosi dobro našem gradu, državi. U trenutku nadolazećeg Ekspoa ovo je moj unutarnji zvuk", napisao je Manojlović u autorskom tekstu za Blic.

Prema njegovim rečima, Beograd je složena stvarnost različitosti kultura, morala, znanja, estetike, nivoa civilizovanosti svojih žitelja, a organizovanje izložbe Ekspo 2027 je svetski događaj.

"Beograd je jedinstven po svojim dnevno-noćnim kontrastima, raste i gradi se ubrzano. Poslednjih deset godina gradi se brzinom novih tehnologija. Neki od velikih i malih snova postali su stvarnost koja se teško može promeniti. EXPO u Beogradu je veliki svetski događaj", istakao je Manojlović.

Naveo je da bi izložba Ekspo 2027 trebala da inspiriše buduće generacije da stvaraju.

"Naš Ekspo 2027. morao bi da inspiriše savremenike na igru, stvaranje svih vrsta. Možda te bliske 2027. godine neko od naših savremenika stvori zvuk, Pictures from the Belgrade exibition. U sadašnjem trenutku ovo je moj unutarnji zvuk. Velike radosti i Beograđani koji ih čine se ne zaboravljaju, osećanja mogu izbledeti, ali ostaju u nama", naveo je Manojlović.

Ukazao je da je u Parizu, prilikom predstavljanja kandidature Beograda i Srbije za Ekspo 2027, govorio o igri kao o ključnoj ljudskoj potrebi.

"Govorio sam o suštini igre, toj ključnoj ljudskoj potrebi i vrlini u svakom od nas, o uvek postojećoj subjektivnoj slici sveta koja pokreće čoveka da iskaže svoj doživljaj i razumevanje svega oko nas, od pećinskih crteža do najsofisticiranijih, najviših naučnih dometa, vrhunskih dostignuća, kreativnosti u svemu što čovek stvara. Iz dubokog neuništivog poriva igre duha počinje sve", napisao je Manojlović.