11. decembar 2023 16:10

Marko Blagojević: Zdravstveni centar u Prokuplju biće na svetskom nivou

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Blagojević: Zdravstveni centar u Prokuplju biće na svetskom nivou

Foto: Tanjug/video

PROKUPLJE - Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izjavio je danas da će Zdravstveni centar u Prokuplju, kada bude završena njegova izgradnja, biti na svetskom nivou po pitanju standarda pružanja zdravstvene nege.

Radi se o ambicioznom projektu, čija je realizacija započeta pre više od 30 godina, rekao je Blagojević.

 

Prema njegovim rečima, objekat je u zatečenom stanju bio površine 30.000 kvadratnih metara i biće dograđen, a predviđena je i gradnja potpuno novog operacionog bloka koji je projektovan po najvišim standardima.

Tako da će njegova ukupna površina biti blizu 36.000 kvadratnih metara.

"Ovde će građani Toplice, a nadam se i iz opština izvan Topličkog okruga, moći da primaju zdravstvenu negu, koja će biti u ravni sa standardima pružanja zdravstvene nege i u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti - ne samo u Srbiji nego bilo gde u svetu", istakao je Blagojević.

Ministar je naveo da očekuje da objekat može da bude pušten u rad do kraja naredne godine, uzimajući u obzir da je potrebno vreme za nabavku opreme.

"Ovi radovi će biti gotovi ranije, nakon čega sledi i nabavka i ugradnja medicinske opreme, i ukupno ulaganje samo u radove, kada je izgradnja ovog objekta u pitanju, je veća od šest milijardi dinara", istakao je Blagojević.