22. decembar 2023 09:17

U toku je kurs za instruktore skijanja u Vojsci Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

U toku je kurs za instruktore skijanja u Vojsci Srbije

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - U organizaciji Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije na Kopaoniku je u toku realizacija Kursa za instruktore alpskog skijanja.

Polaznici su pripadnici Vojske Srbije koji poseduju napredne skijaške veštine i koji će po uspešno završenom usavršavanju biti angažovani na zadacima izvođenja obuke i kondiciranja u skijanju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Budući instruktori će, uz primenu najsavremenijih metoda obučavanja definisanih novim metodološkim priručnikom, obučavati pripadnike jedinica Vojske Srbije koje u skladu sa svojom namenom moraju imati sposobnost za realizaciju zadataka na snegom pokrivenim planinama.

Program kursa je modelovan tako da polaznici kroz teorijsku i praktičnu nastavu usvoje neophodna metodološka znanja i veštine.

Osim tima sertifikovanih instruktora iz Vojske Srbije, za izvođenje nastave su angažovani i gostujući predavači i demonstratori iz Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“ i Gorske službe spasavanja.

Obuka u alpskom skijanju jedan je od početnih segmenata osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije u zimskom okruženju i predstavlja važnu osnovu za realizaciju kompleksnijih sadržaja obučavanja za izvršavanje zadataka u specifičnim zemljišnim i vremenskim uslovima.