6. januar 2023 20:50

Tužilac naložio podnošenje kivične prijave protiv vozača autobusa koji je usmrtio ženu na Karaburmi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tužilac naložio podnošenje kivične prijave protiv vozača autobusa koji je usmrtio ženu na Karaburmi

Foto: Shutterstock.com/Amnaj Khetsamtip, ilustracija

BEOGRAD - Dežurni tužilac naložio je podnošenje kivične prijave protiv vozača autobusa koji je danas usmrtio ženu na Karaburmi, a koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Naime, dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu povodom saobraćajne nezgode na Karaburmi izašao je na lice mesta gde je alkotestom utvrđeno da vozač nije imao alkohol u krvi, ali je nakon uviđaja, prikupljenih izjava i obezbedjenjem materijalnih dokaza tužilac naložio da se podnese krivična prijava redovnim putem protiv vozača autobusa.

Incident se dogodio danas na Karaburmi, na okretnici autobusa kad je vozač autobusa udario ženu koja je pretrčavala ulicu.

Ona je preminula na licu mesta, a u daljem toku postupka naloženo je da se uradi vanredni tehnički pregled vozila i da se skine video nadzo.

Takođe biće preduzete i ostale neophodne dokazne radnje u cilju utvrdjivanja postojanja odgovornosti i eventualmog doprinosa preminule, navedeno je u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.